Tvätta bilen miljövänligt och skonsamt

Att tvätta bilen ett par gånger om året är inte fel att göra. Men du bör undvika att göra det hemma på gården eller uppfarten. Det eftersom att då kan det rinna ut en massa farliga ämnen ut i naturen. Om du vill kunna tvätta bilen på ett miljövänligt sätt så är det bra att välja att antingen åka till en automattvätt, till en gör det själv hall eller att lämna den till en biltvätt Uppsala som erbjuder tvätt inuti så väl som utanpå. 

Tvätta i automattvätt

Att tvätta bilen i en automattvätt är faktiskt mycket miljövänligt. De har nämligen en oljeavskiljare och reningsverk som tar bort föroreningar och tvättmedel innan vattnet når det allmänna avloppsnätet. I en sådan kan du även välja olika program efter hur smutsig bil du har. 

Gör det själv hall

Om du vill tvätta bilen på egen hand så är det smart att åka till en så kallad gör det själv hall. Ofta kan man hyra in sig i ett sådant bås/hall och i där finns  oljeavskiljare och reningsverk som tar hand om tvättvattnet. Du får bland annat tillgång till egen tvättplats, högtryckstvätt, tryckluft, matthållare, dammsugare, lans för underspolning, kran med varmvatten samt lans för lågtryck.

Satsa på rekond

Ett tredje alternativ är att lämna in bilen på biltvätt i Uppsala hos Centralrekonden. De tvättar din bil på ett miljövänligt sätt samt att de även kan ta hand om interiören i bilen på bästa sätt.

3 May 2021