Kompromisser

Det går bara att göra så gott man kan i allt. Nog ska man försöka göra medvetna val, hålla sin informerad och tänka etiskt och ansvarsfullt kring alla val och köp man gör, men det är inte alltid möjligt att göra allt perfekt - och det är ok. 

Fina och användbara profilkläder

Vi fick nyligen nya profilkläder från jobb och de är både snygga och mycket praktiska, samt av riktigt hög kvalitet. Däremot är jag inte säker på att de är ekologiska. Men så tänker jag såhär. När jag köper kläder själv så försöker jag handla second-hand i den mån jag kan och när det gäller nyköp så väljer jag alltid ekologiskt. När jag däremot får presenter - eller som nu kläder från jobbet - då går jag inte ut och demonstrerar om vikten av hållbara val och att köpa ekologiska plagg. Jag tar tacksamt emot och gläds över det jag får. Det finns gränser för hur strikt man får vara mot både sig själv och andra.

Generöst!

I år fick vi nya jobbkläder men också fina träningskläder att använda på vår fritid. Det tyckte jag var väldigt generöst och fint! Alla kläderna är dessutom både snygga och sköna och av vad som verkar vara riktigt god kvalitet. Jag kommer ha mycket nytta och användning av alla de kläder vi fick från jobbet.

Hur principfast är du?

Hur ser du på sådana dilemman? Håller du med mig, eller tycker du att man ska vara stenhård i sina principer?

2 Feb 2022